ACCESORII ORIGINALE CREATE DE AGATHA

Fotografia mea
Romania
Dedic acest blog tuturor femeilor cu har si pasiune,care vor sa fie originale!

miercuri, august 19, 2009

Floare din laseta



Floarea conturata cu snur de laseta urmeaza a fi montata si brodata.
Regula 1-Pentru montare(hai sa-i zicem asa) se foloseste un fir de bumbac de aceeasi culoare cu snurul,dar mai subtire,pentru a nu se vedea .Montarea este de fapt coaserea snurului de laseta.Acolo unde se intilnesc doua segmente de snur,e nevoie sa le coasem intre ele,"bor a bor" ajutindu-ne de urechiusele minuscule ale snurului.
Regula 2 La laseta nu se face niciodata nod!!! Cind se incepe coaserea se strapunge cu acul prin mijlocul snurului de 2-3 ori ciupind finut snurul,astfel incit se blocheaza firul,fara a lasa urme.Iata de ce e important ca firul de cusut sa fie mai subtire si de aceeasi culoare.
Regula 3 Pe tot timpul lucrului, cind aveti montata floarea pe pinza trebuie facuta mare atentie pentru a nu impunge acul si in pinza de dedesubt,care e doar o baza pentru a putea coase floarea.Ulterior pinza va fi inlaturata,iar daca din greseala se impunge acul in pinza va trebui sa sacrificati pinza si nu lucrul brodat.
Pentru inceput va sfatuiesc sa faceti o floare cu o singura culoare,deoarece astfel se vad mult mai putin toate "bilbiielile" voastre de incepatori!
Daca veti lucra cu mai multe culori,asa cum am facut eu,alegeti bumbac de calitate care nu se decoloreaza la spalat. Faceti eventual un mic esantion pe care il spalati sa vedeti daca rezista culorile.
Am citeva imagini care sa va ajute sa intelegeti mai bine:
Se vede cum acul strapunge snurul ceva mai departe de locul unde incep sa cos
,iar in cealalta se vede cum apuc urechiusele snurului ca sa le unesc intre ele.Coaseti snurul doar acolo unde se intilneste,altfel deformati desenul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu