ACCESORII ORIGINALE CREATE DE AGATHA

Fotografia mea
Romania
Dedic acest blog tuturor femeilor cu har si pasiune,care vor sa fie originale!

vineri, august 21, 2009

Floare din laseta broderie






Broderia pentru petale este la fel de simpla.Se incepe la partea de jos a petalei.Primul rind se fac bucle simple,impungind acul cam o data la doua urechiuse de snur.Urechiusele snurului sunt in general locul de unde ancoram orice broderie de laseta,asa incit lucrul va arata frumos.
Urmatorul rind,incepeti sa mariti usor numarul de bucle ,asa cum va indica latimea petalei.Incepind cu al doilea rind se fac cite 2 bucle in fiecare arculet creat de bucla de dedesupt.
In cuvinte e mai greu de explicat,dar pozele va vor ajuta.Pe masura ce se lateste petala numarul de bucle creste,pe masura ce se ingusteaza petala,numarul de bucle scade. Incercati sa nu stringeti ,ci respectati desenul. Aceasta e o regula generala la orice broderie,drept pentru care ,ajutati-va de degetele ca sa reglati tensiunea firului de cusut. Pe snurul lateral al petalei se impunge acul cam o data la doua urechiuse,asa cum am facut la baza petalei.Se va forma o plasa care se va intinde gradat,pe masura ce innaintati cu lucrul. Sus,acolo unde petala se termina se coase ultimul rind impungind acul si in snurul centrului florii.
Schita desenata va ajuta sa intelegeti care e mersul acului pe masura executiei broderiei.Ea va va ajuta,chiar daca nu e prea frumoasa si nu am respectat dimensiunea buclelor. Straduiti-va sa faceti buclele cit mai egale,reglind cu degetele firul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu